Μενού
Το καλάθι σας

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & Cookies

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022

Εισαγωγή

Η People's Code ("εμείς", "εμάς", "μας") με σεβασμό στο απόρρητο των προσωπικών δεδομένων σας συμμορφώνεται ως προς τις σχετικές διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων ΓΚΠΔ (GDPR) ΕΕ 2016/679 και την Ελληνική νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύει για τον διαδικτυακό μας τόπο (εφεξής αναφερόμενο και ως "ιστότοπο" ή "ιστοδελίδα") και περιγράφει τα είδη των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα, καθώς και τα δικαιώματα σας σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία, διόρθωση και διαγραφή τους.

Τι είναι προσωπικά δεδομένα;

Σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ (GDPR) ΕΕ 2016/679, προσωπικά δεδομένα είναι όλες οι πληροφορίες που αφορούν ένα ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο, το οποίο καλείται "υποκείμενο των δεδομένων". Ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

Πως συλλέγουμε δεδομένα;

Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας, συλλέγουμε πληροφορίες τις οποίες εσείς μας γνωστοποιείτε όταν πλοηγείστε, εγγράφεστε, πραγματοποιείτε αγορές ή υποβάλλετε κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα. Επίσης συλλέγονται αυτόματα ορισμένες πληροφορίες συσκευών και πληροφορίες με τη χρήση cookies.

Τι δεδομένα συλλέγουμε;

α. Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον ιστότοπό μας, συλλέγουμε:

Πληροφορίες με τη χρήση cookies που περιγράφονται αναλυτικά στην ακόλουθη Πολιτική Cookies.

Πληροφορίες συσκευών όπως η διεύθυνση URL του ιστότοπου απ’ όπου ήρθατε, διεύθυνση IP και λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας, τύπο και έκδοση του φυλλομετρητή σας, ημερομηνία και ώρα επίσκεψης.

β. Κατά την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας συλλέγουμε:

E-mail, Κωδικό σύνδεσης (Password), Τηλέφωνο, Επιλογή λήψης ενημερωτικού δελτίου (Newsletter), Διεύθυνση IP χρήστη. Επίσης, συλλέγουμε δεδομένα αν προαιρετικά καταχωρήσετε λίστα αγαπημένων σας προϊόντων ή υποβάλλετε αξιολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών ως εγγεγραμμένοι χρήστες.

γ. Κατά την ολοκλήρωση αγορών σας στον ιστότοπό μας συλλέγουμε:

Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση πληρωμής / αποστολής, Οδό και Αριθμό, Πόλη, Τ.Κ., Περιφέρεια / Περιοχή, Χώρα, Πληροφορίες καλαθιού παραγγελίας και Επωνυμία / ΑΦΜ / ΔΟΥ (για την έκδοση τιμολογίων). Κατά περίσταση, ενδέχεται να αποθηκεύονται με την παραγγελία σας δεδομένα επιβράβευσης, όπως κουπόνια και πόντοι ανταμοιβής.

Πού διαβιβάζουμε τα δεδομένα;

Τα δεδομένα των παραγγελιών, διαβιβάζονται σε συνεργαζόμενη εταιρεία παροχής λογιστικών υπηρεσιών για την έκδοση παραστατικών, τιμολογίων, αποδείξεων, κλπ.

Όταν επιλέγετε μέθοδο πληρωμής με κάρτα, τα δεδομένα των παραγγελιών, διαβιβάζονται στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών ή στην τράπεζα που συνεργαζόμαστε.

Δε συλλέγουμε στοιχεία πιστωτικών / χρεωστικών / προπληρωμένων καρτών. Για την πληρωμή με κάρτα, ανακατευθύνεστε από τον ιστότοπό μας στο ασφαλές περιβάλλον πληρωμών του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών ή της τράπεζας που συνεργαζόμαστε. Εμείς λαμβάνουμε ενημέρωση μόνο για την επιτυχία ή αποτυχία της συναλλαγής σας.

Δε θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για διαφημιστικούς σκοπούς, εκτός εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας στην ενότητα "Newsletter" του λογαριασμού σας και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε αυτήν την επιλογή σας.

Χρόνος διατήρησης δεδομένων

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν, μεταξύ άλλων για την ικανοποίηση οποιωνδήποτε νομικών, φορολογικών, ή άλλων απαιτήσεων όπως ο λογαριασμός σας στον ιστότοπό μας και η εκτέλεση των παραγγελιών σας.

Τα δεδομένα του λογαριασμού σας ως εγγεγραμμένου χρήστη στον ιστότοπό μας, καθώς και οι αξιολογήσεις προϊόντων που έχετε υποβάλλει, διατηρούνται μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Τα δεδομένα επίσκεψης και πλοήγησης σας στον ιστότοπό μας, διαγράφονται αυτόματα μετά την πάροδο 3 μηνών.

Ασφάλεια δεδομένων

Εφαρμόζουμε μέτρα ασφάλειας ώστε να παρέχουμε εύλογη προστασία στα προσωπικά σας δεδομένα από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία. Σε περίπτωση παραβίασης της ασφάλειας δεδομένων, όλοι οι χρήστες που επηρεάζονται από την παραβίαση θα ειδοποιηθούν άμεσα από τον διαχειριστή του ιστότοπου.

Τα δικαιώματα σας

Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς, ακολουθούν τα δικαιώματα σας που απορρέουν από τον ΓΚΠΔ:

Δικαίωμα ενημέρωσης και διαφάνεια: Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, ποια είναι αυτά και για ποιον λόγο.

Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε δωρεάν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών στοιχείων.

Δικαίωμα διαγραφής / δικαίωμα στη λήθη: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως όταν τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα, έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία, κ.ο.κ.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δε χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας, έχετε αντιρρήσεις ως προς την αυτοματοποιημένη επεξεργασία.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Δικαίωμα εναντίωσης: Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων, υπό την προϋπόθεση ότι δε θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

Δικαίωμα στη μη αυτοματοποιήμένη ατομική λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ: Έχετε το δικαίωμα να προβάλλετε αντιρρήσεις όταν μια απόφαση που σας αφορά βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και η απόφαση αυτή παράγει έννομα αποτελέσματα ή σας επηρεάζει σημαντικά.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες του λογαριασμού σας στον ιστότοπό μας στις ενότητες "Ο Λογαριασμός μου" και "Επιλογές ΓΚΠΔ/GDPR". Αν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να μας στείλετε το αίτημα σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστότοπού μας.

Ειδοποίηση παραβίασης

Εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Τηλέφωνο: +30 210 6475600, E-mail: contact@dpa.gr.

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η επιχείρηση με την επωνυμία Αλεξάνδρα Γκόγκα του Αναστασίου και διακριτικό τίτλο "People’s Code", Διεύθυνση: Κνωσού 16, Γλυφάδα 16561, Ελλάδα, Τηλέφωνο: +30 210 9621638, E-mail: info@peoplescode.com.

Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενδέχεται να ανανεώνεται κατά διαστήματα ώστε να είναι πάντα σύμφωνη με την νομοθεσία. Εάν τροποποιήσουμε την παρούσα Πολιτική, θα σας ενημερώσουμε με ανάρτηση σχετικής ειδοποίησης στον ιστότοπό μας. Για να ενημερώνεστε για την πιο πρόσφατη έκδοση της Πολιτικής, ελέγξτε τακτικά την παρούσα σελίδα.

Πολιτική Cookies

Τι είναι τα cookies;

Σεβόμενοι την ιδιωτικότητα σας, θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι τα cookies και πως χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει ένας ιστότοπος στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή ή της κινητής σας συσκευής όταν τον επισκέπτεστε. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης της ταυτότητας των χρηστών και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας περιήγησης.

Γενικότερα τα cookies μπορούν να είναι "μόνιμα" (persistent cookies), ή "συνεδρίας" (session cookies). Τα μόνιμα cookies παραμένουν στον προσωπικό σας υπολογιστή ή σε μια κινητή συσκευή και όταν είστε εκτός σύνδεσης, ενώ τα cookies συνεδρίας διαγράφονται μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης σας.

Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies;

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε cookies συνεδρίας καθώς και μόνιμα cookies για τη σωστή περιήγηση σας, την εύκολη σύνδεση σας, την ομαλή μετακίνησή σας στις επιμέρους σελίδες του και τη λήψη ανώνυμων στατιστικών. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες κατηγορίες cookies:

α. Αναγκαία Cookies

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του ιστότοπου, όπως εξακρίβωση χρηστών, λειτουργία καλαθιού, σύνδεση λογαριασμού, επιλογές γλώσσας, νομίσματος και ιδιωτικότητας.

  • OCSESSID - Χρησιμοποιείται ως αναγνωριστικό συνεδρίας (session id).
  • language - Χρησιμοποιείται ως αναγνωριστικό επιλογής γλώσσας του χρήστη.
  • currency - Χρησιμοποιείται ως αναγνωριστικό επιλογής νομίσματος του χρήστη.
  • cookieconsent_status - Χρησιμοποιείται για την επιλογή αποδοχής/απόρριψης cookies από ανώνυμους χρήστες.
  • cookieconsent_preferences_disabled - Χρησιμοποιείται για την επιλογή αποδοχής/απόρριψης cookies από ανώνυμους χρήστες.

β. Cookies Λειτουργικότητας

Τα cookies λειτουργικότητας επιτρέπουν στον ιστότοπό μας να ανακτά κάποιες από τις επιλογές του χρήστη, ώστε να του παρέχει βελτιωμένες και εξατομικευμένες λειτουργίες (πχ τα προϊόντα που είδατε πρόσφατα στο e-shop).

  • Jrv - Χρησιμοποιείται για την δημιουργία λίστας επισκόπησης των πρόσφατων προϊόντων που επισκέφθηκε ο χρήστης κατά την περιήγηση του στο e-shop.

γ. Στατιστικά Cookies

Τα στατιστικά cookies ή analytics cookies συλλέγουν και αναλύουν ανώνυμες πληροφορίες στατιστικής φύσεως σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που σας προσφέρουμε και η αποθήκευσή τους απαιτεί τη συγκατάθεσή σας. Αυτά τα cookies είναι αρχικού κατασκευαστή (firstparty cookies) που διακρίνονται σε cookies συνεδρίας και μόνιμα cookies, τα οποία έχουν τοποθετηθεί και διαβάζονται από την ιστοσελίδα μας με την υπηρεσία Google Analytics.

  • _ga - Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών (Διάρκεια 2 έτη).
  • _gid - Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών (Διάρκεια 24 ώρες).
  • _gat - Χρησιμοποιείται για τον περιορισμό του ρυθμού αιτημάτων. Αν το Google Analytics αναπτυχθεί μέσω του Διαχειριστή ετικετών Google (Google Tag Manager), αυτό το cookie θα ονομάζεται _dc_gtm_ (Διάρκεια 1 λεπτό).

δ. Διαφήμιση και Μάρκετινγκ

Αυτά τα cookies συνήθως καθορίζονται από τους συνεργάτες μας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα προφίλ με τα ενδιαφέροντά σας και να σας εμφανιστούν αργότερα σχετικές διαφημίσεις. Αν δεν θέλετε αυτά τα cookies, δεν θα σας εμφανίζονται στοχευμένες διαφημίσεις για τα ενδιαφέροντά σας.

Ποιες είναι οι επιλογές σας σχετικά με τα cookies;

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση μόνο των απολύτως αναγκαίων cookies. Για όλους τους άλλους τύπους cookies λαμβάνουμε τη συγκατάθεσή σας και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αναθεωρήσετε την επιλογή σας σχετικά με τη λήψη cookies από την αναδυόμενη ετικέτα "Επιλογές Cookie".

Αν επιθυμείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης σας να διαγράψει ή να απορρίψει όλα τα cookies, επισκεφθείτε τις σελίδες βοήθειας του προγράμματος περιήγησης σας. Ωστόσο, εάν διαγράψετε όλα τα cookies ή αρνηθείτε να τα δεχτείτε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες που προσφέρουμε ή να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε τις προτιμήσεις σας ή ορισμένες από τις σελίδες να μην εμφανίζονται σωστά.